skip to Main Content

Peggy Blaauw

Voorzitter

”In 2016 startte ik een initiatief om zwerfafval op te ruimen. Als je eenmaal weet hoeveel er ligt, kun je niet meer wegkijken.
Bovendien, het ligt er de volgende dag weer. Daar moest echt een oplossing voor komen. Daarom wandelen wij schoon in 3 stappen: Vinden, Vastleggen en Voorkomen. #ViVaVo.”

Marloes Heebing

Penningmeester

”Het burgerinitiatief werd geprofessionaliseerd naar een stichting. Peggy vroeg mij in het bestuur en the rest is history. Inmiddels heeft GoClean ca. 300.000 stuks zwerfafval opgeruimd en geregistreerd in de app. Waar ik trots op ben? Dat ergernis is omgezet in positieve actie. Als je eenmaal ziet wat er ligt, kun je niet meer wegkijken. Dan is het tijd voor doen!”

Joyce Bosveld

Secretaris

“Waar ons succes in ligt? De motor van GoClean zijn onze vrijwilligers, “de Schoonwandelaars”.  We zijn gegroeid van een club naar een echte ‘beweging’, met impact. Onze opruimacties registreren onze Schoonwandelaars via de Litterati App. In het Zwerfafvalkompas kan je kijken wat er lag. Vanuit deze informatie werken we samen met overheidsinstanties, scholen, bedrijven en landelijke groeperingen. Samenwerken is de sleutel tot omslag! En op deze wijze is het haalbaar. Op naar een zwerfafvalvrij Nederland.”

Peggy: “Weet je dat het ook ‘gezellig’ is, om samen zwerfafval te verzamelen. Lekker buiten zijn in de natuur. De gezelligheid is belangrijk voor de motivatie. Samen de schouders eronder geeft verbondenheid. Doe mee, en wordt ook een Schoonwandelaar, in jouw eigen buurt! Adopteer een route. Ontmoet nieuwe mensen. Deel je impact in het Zwerfafvalkompas.”